X
23 februari 2018

Hoogwerkermachinist bij Debru

Debru is op zoek naar nieuwe gemotiveerde hoogwerkermachinisten binnen ons team. Maar eerst… wat zoek jij eigenlijk in een baan? Het gesprek staat centraal; het...

Lees meer
10 december 2018

Werkgebied stabiliseren

Op dit hoogspanningstraject worden meer kabels aan de masten gemonteerd, waardoor de constructie verzwaard moet worden. Debru legt in dit project de bouwwegen aan. Debru...

Lees meer
29 november 2018

Aanleg bouwwegen in Noord-Duitsland

De Mecalac is volop in gebruik om de tijdelijke bouwwegen te plaatsen. We zijn aan de slag in Noord-Duitsland met het onderhoud van een hoogspanningstraject....

Lees meer
15 november 2018

Bereikbaar maken via het water

Mooi historisch decor, mooie uitdaging in bereikbaarheid! Met pontons heeft het team van Debru onlangs een werklocatie bereikbaar gemaakt voor onderhoud en schilderwerk. Vanaf het...

Lees meer

Teamwork: win-win

Debru Hoogwerk heeft onlangs montagelocaties op de hoogspanningsverbinding 380kV Lelystad – Ens bereikbaar gemaakt voor opdrachtgever TenneT. Doel was het plaatsen van zogenoemde Ampacimons.

Voorafgaande aan de werkzaamheden werden de montagelocaties door de klant samen met een werkvoorbereider van Debru bezocht en werden alle benodigde maatregelen in kaart gebracht. Dit werkvoorbereidingsdossier leverde een gedegen inzicht in de te nemen maatregelen zoals het selecteren van het juiste hoogwerkertype, het aanleggen van de tijdelijke toegangswegen, het  aanvragen van gemeentelijke vergunningen en het tijdelijk afsluiten van openbare wegen.

Na het werkvoorbereidingsdossier zijn alle maatregelen in een gedetailleerde planning samengevat. Hierbij werd de focus gelegd op efficiëntie en flexibiliteit. Deze planning vormde de grondslag voor de door te voeren veiligheidsmaatregelen, het aanleggen van de tijdelijke toegangswegen en een heldere communicatie met de uitvoerende machinist.

 

Optimaal verloop: van 3 naar 2 dagen

Tijdens de uitvoering vond een werkplekinspectie plaats van de binnendienst aan de collega’s van de buitendienst. Deze werkplekinspecties worden regelmatig gedaan om continu van elkaar te leren, de interne bedrijfsprocessen te verbeter en het QHSE-beleid van Debru beter aan te laten sluiten op de praktische situaties zoals de collega’s van de buitendienst deze in het veld ervaren.

In dit geval bracht Maurice een bezoek aan Martijn en Niels. De collega’s van Debru Projects hebben het weiland bereikbaar gemaakt met een brug. Martijn heeft vervolgens de rijplaten gelegd. Niels heeft met de vrachtwagenhoogwerker - met unieke extra grote schotten - de werklocaties bereikbaar gemaakt voor de monteurs van TenneT.

Samen hebben we zo efficiënt gewerkt en kunnen blij zijn met een mooi resultaat: van de 3 geplande dagen was binnen 2 dagen opdracht klaar. 

 

 

Waarborg levering elektriciteit 

De weersinvloeden zoals buitentemperatuur, wind en zon hebben een belangrijke invloed op de werktemperatuur van de geleiders en daardoor dus ook op de overdrachtscapaciteit van  hoogspanningsverbindingen. Door het plaatsen van sensoren (ook wel Ampacimons genoemd) in bestaande hoogspanningsverbindingen, beschikt  hoogspanningsnetbeheerder TenneT over real time data zoals bijvoorbeeld parameters op gebied van vibratie, temperatuur, doorhang en wind.

Op basis van deze real time data kan de netbeheerder door middel van speciaal daarvoor bestemde software, de maximale overdrachtscapaciteit (ook wel de ampacity genoemd) van de verbinding berekenen. Omdat de weersinvloeden aan verandering onderhevig zijn, zal ook de maximale overdrachtscapaciteit van de verbinding dynamisch veranderen, waarbij deze te allen tijde hoger zal zijn dan het tijdens het ontwerp vastgesteld limiet daar deze is gebaseerd is op het worst case scenario van de weersinvloeden.

Deze techniek maakt het voor de netbeheerder mogelijk om aan de hand van accurate meteo-voorspellingen en de real time data uit het veld, de maximale overdrachtscapaciteit van de het hoogspanningsnet te bereken. Dit wordt ook wel Dynamic Line Rating genoemd.

Meer weten over een Ampacimon? 

 

 

Advies aanvragen?

Uitdaging in bereikbaarheid? Vraag hier gratis een advies aan!