X
10 november 2017

Teamwork: win-win

Debru Hoogwerk heeft onlangs montagelocaties op de hoogspanningsverbinding 380kV Lelystad – Ens bereikbaar gemaakt voor opdrachtgever TenneT. Doel was het plaatsen van zogenoemde Ampacimons. Voorafgaande...

Lees meer
26 oktober 2017

Veiligheidsbewustzijn in de petrochemie: alert zijn op risico’s & weten wat te doen

Waar meer dan in de petrochemie is veiligheid onderdeel van de dagelijkse routine. Hoewel… routine: in geen geval mag ‘veilig gedrag’ een gewoonte worden. De...

Lees meer
19 oktober 2017

Muurtje, lantaarnpalen, bomen en een monument

Rudy heeft vogelwering aangebracht op drie kanten van een kerkgebouw. Elementen in de werkomgeving - een muurtje, lantaarnpalen, bomen en uiteraard de monumentale kerk –...

Lees meer
10 oktober 2017

Persbericht: Introductie unieke stempeloplossing

Debru Hoogwerk BV ontwikkelt zich constant. De ambitie van de drie gedreven eigenaren zorgt ervoor dat de firma zich steeds verder in proces én capaciteit...

Lees meer

Teamwork: win-win

Debru Hoogwerk heeft onlangs montagelocaties op de hoogspanningsverbinding 380kV Lelystad – Ens bereikbaar gemaakt voor opdrachtgever TenneT. Doel was het plaatsen van zogenoemde Ampacimons.

Voorafgaande aan de werkzaamheden werden de montagelocaties door de klant samen met een werkvoorbereider van Debru bezocht en werden alle benodigde maatregelen in kaart gebracht. Dit werkvoorbereidingsdossier leverde een gedegen inzicht in de te nemen maatregelen zoals het selecteren van het juiste hoogwerkertype, het aanleggen van de tijdelijke toegangswegen, het  aanvragen van gemeentelijke vergunningen en het tijdelijk afsluiten van openbare wegen.

Na het werkvoorbereidingsdossier zijn alle maatregelen in een gedetailleerde planning samengevat. Hierbij werd de focus gelegd op efficiëntie en flexibiliteit. Deze planning vormde de grondslag voor de door te voeren veiligheidsmaatregelen, het aanleggen van de tijdelijke toegangswegen en een heldere communicatie met de uitvoerende machinist.

 

Optimaal verloop: van 3 naar 2 dagen

Tijdens de uitvoering vond een werkplekinspectie plaats van de binnendienst aan de collega’s van de buitendienst. Deze werkplekinspecties worden regelmatig gedaan om continu van elkaar te leren, de interne bedrijfsprocessen te verbeter en het QHSE-beleid van Debru beter aan te laten sluiten op de praktische situaties zoals de collega’s van de buitendienst deze in het veld ervaren.

In dit geval bracht Maurice een bezoek aan Martijn en Niels. De collega’s van Debru Projects hebben het weiland bereikbaar gemaakt met een brug. Martijn heeft vervolgens de rijplaten gelegd. Niels heeft met de vrachtwagenhoogwerker - met unieke extra grote schotten - de werklocaties bereikbaar gemaakt voor de monteurs van TenneT.

Samen hebben we zo efficiënt gewerkt en kunnen blij zijn met een mooi resultaat: van de 3 geplande dagen was binnen 2 dagen opdracht klaar. 

 

 

Waarborg levering elektriciteit 

De weersinvloeden zoals buitentemperatuur, wind en zon hebben een belangrijke invloed op de werktemperatuur van de geleiders en daardoor dus ook op de overdrachtscapaciteit van  hoogspanningsverbindingen. Door het plaatsen van sensoren (ook wel Ampacimons genoemd) in bestaande hoogspanningsverbindingen, beschikt  hoogspanningsnetbeheerder TenneT over real time data zoals bijvoorbeeld parameters op gebied van vibratie, temperatuur, doorhang en wind.

Op basis van deze real time data kan de netbeheerder door middel van speciaal daarvoor bestemde software, de maximale overdrachtscapaciteit (ook wel de ampacity genoemd) van de verbinding berekenen. Omdat de weersinvloeden aan verandering onderhevig zijn, zal ook de maximale overdrachtscapaciteit van de verbinding dynamisch veranderen, waarbij deze te allen tijde hoger zal zijn dan het tijdens het ontwerp vastgesteld limiet daar deze is gebaseerd is op het worst case scenario van de weersinvloeden.

Deze techniek maakt het voor de netbeheerder mogelijk om aan de hand van accurate meteo-voorspellingen en de real time data uit het veld, de maximale overdrachtscapaciteit van de het hoogspanningsnet te bereken. Dit wordt ook wel Dynamic Line Rating genoemd.

Meer weten over een Ampacimon? 

 

 

Advies aanvragen?

Uitdaging in bereikbaarheid? Vraag hier gratis een advies aan!