X
24 september 2020

Welkom Marco

Vorige week vertelde Rebecca hoe zij samen met Debru haar C-rijbewijs heeft behaald. Deze week is het de beurt aan collega-hoogwerkermachinist Marco! Marco vertelt enthousiast:...

Lees meer
11 september 2020

Samen in ontwikkeling

Rebecca en Marco zijn sinds een aantal maanden in dienst als hoogwerkermachinisten bij Debru. Zij hebben in samenwerking met Debru bij Folkers rijschool hun C-rijbewijs...

Lees meer
26 februari 2020

Pracht en praal(wagens) in beeld tijdens carnavalsoptocht

Op 22 februari heeft Debru een steentje bijgedragen aan het filmen van de carnavalsoptocht van C.V. De Kloosterwiekers in Ter Apel. Dankzij onze hoogwerker kon...

Lees meer
31 januari 2020

Debru bij Open Dag Noorderpoort College Stadskanaal

Vrijdag 24 januari waren Jacco en Rolf aanwezig bij de Open Dag van het Noorderpoort College in Stadskanaal. Met een opgestelde hoogwerker en een stand...

Lees meer

Samen in ontwikkeling

Rebecca en Marco zijn sinds een aantal maanden in dienst als hoogwerkermachinisten bij Debru. Zij hebben in samenwerking met Debru bij Folkers rijschool hun C-rijbewijs behaald, mét baangarantie. Inmiddels zijn ze allebei al een aantal maanden zelfstandig onderweg met de hoogwerker om onze opdrachtgevers te helpen om hun werklocaties te bereiken.

Rebecca vertelt over haar ervaringen, wanneer haar gevraagd wordt hoe zij bij Debru terecht is gekomen en hoe het traject is verlopen.

Omscholen met baangarantie

“Ik was op zoek naar een baan waar ik een omscholingstraject kon volgen met baangarantie. Op de site van STL werkt kwam ik de vacature bij Debru tegen”. Rebecca vertelt dat ze altijd al de ambitie had om haar groot-rijbewijs te halen. Haar partner heeft een autogarage gespecialiseerd in off-road auto’s. Tot voor kort was Rebecca hier ook werkzaam dus de ambitie richting groot materieel, transport en logistiek komt niet onverwachts.”

Maar wat de reden was om juist nu te kiezen voor omscholen: “Ik werkte al een tijdje mee in de garage van mijn partner en vond dat leuk. Maar… ik merkte ook dat ik wel toe was aan een nieuwe uitdaging. Ik ben me gaan oriënteren naar de mogelijkheden en toen ik deze vacature zag, wist ik het zeker: dit wordt het!”.

Nieuwe baan: elke dag anders!

“De afwisseling sprak me aan. Dat je elke dag wat anders zou doen en elke dag ergens anders wakker zou worden. De vrijheid en zelfstandigheid die dat met zich meebrengt sprak mij destijds enorm aan”.

Geslaagd voor groot-rijbewijs!

“Het traject verliep goed! Na de kennismakingsgesprekken en een proefvlucht ben ik gestart met het behalen van het rijbewijs. Helaas heeft dit door het Coronavirus langer geduurd dan gepland. Ik mocht op donderdag afrijden en op de dinsdag ervoor werden alle examens van het CBR tot nader bericht geannuleerd. Dit was echt even een tegenvaller. Maar natuurlijk heel begrijpelijk gezien de impact van het virus en de maatregelen die we met z’n allen hebben moeten nemen. Zodra de examens weer gepland konden worden mocht ik als één van de eerste kandidaten afrijden en toen ben ik geslaagd. Ik had het traject dus in 2 maanden kunnen doorlopen’’.

Positief: zelf én samen

“In het traject was het heel duidelijk wat er van mij verwacht werd en de communicatie was hierin ook goed. Het feit dat het contact met de rijschool voor de afspraken, lessen en examens via mij verliep vond ik heel prettig. Ik was echt zelf verantwoordelijk voor mijn rijbewijs en had zelf in de hand hoe snel ik klaar zou zijn. De begeleiding hierin van de rijschool en Debru waren prima”.

Hoogwerkermachinist, nog leuker dan verwacht

Na het behalen van het rijbewijs is Rebecca gestart met het inwerktraject tot machinist. Ook dit traject heeft zij goed doorlopen en nu is ze al een aantal maanden zelfstandig op pad met de hoogwerker. “Het is eigenlijk veel leuker dan ik had verwacht! Het bevalt echt beter dan ik vooraf had kunnen bedenken”. Op de vraag waar dat hem in zit heeft Rebecca geen concreet antwoord: “Dat is een hele goede vraag, geen idee eigenlijk. Wat de toekomst mij gaat brengen? Als het aan mij ligt blijf ik nog heel lang bij Debru werken. Het bevalt me heel goed en ik zie mezelf hier echt nog wel jaren werken”.

Ben jij nieuwsgiering naar kansen voor omscholing met baangarantie?

Rebecca’s verhaal is een goed voorbeeld van een mooie ontwikkeling! Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem contact op met onze HR Operations Manager Inge via personeel@debru.nl. Ze vertelt je er graag meer over!

 

Advies aanvragen?

Uitdaging in bereikbaarheid? Vraag hier gratis een advies aan!