X
26 februari 2020

Pracht en praal(wagens) in beeld tijdens carnavalsoptocht

Op 22 februari heeft Debru een steentje bijgedragen aan het filmen van de carnavalsoptocht van C.V. De Kloosterwiekers in Ter Apel. Dankzij onze hoogwerker kon...

Lees meer
31 januari 2020

Debru bij Open Dag Noorderpoort College Stadskanaal

Vrijdag 24 januari waren Jacco en Rolf aanwezig bij de Open Dag van het Noorderpoort College in Stadskanaal. Met een opgestelde hoogwerker en een stand...

Lees meer
21 januari 2020

Zoekplaatje

Sterk stukje vakmanschap! Met een hoogte van 30 meter en een reikwijdte van 21 meter werd de WUMAG WT530 ingezet door onze machinist Arjan om de werklocatie...

Lees meer
9 januari 2020

Boulevardbrug – werkzaamheden aan een onbemande brug

Begin januari is een medewerker van Debru met de 42 meter hoogwerker richting een industrieterrein in Willebroek, België gereden om werkzaamheden uit te voeren aan...

Lees meer

Debru voldoet aan de nieuwste standaarden ISO en VCA

We werken op topniveau en dit is wederom bevestigd in de audits. Debru is gecertificeerd en voldoet aan de laatste standaarden van ISO 9001:2015 en VCA Petrochemie. Onze veiligheidskundige vertelt meer over de nieuwste standaarden. 
 

Debru is gecertificeerd voor de nieuwste standaarden in ISO normering

De ISO 9001:2015 normering bestaat sinds september 2015, bestaande ISO-certificeringen dienen voor eind 2018 overgezet te zijn naar de nieuwe normeringen. Er zijn nog niet veel bedrijven die dat nu al voor elkaar hebben. Debru loopt voorop en is onlangs wel al gecertificeerd voor deze nieuwste standaarden.
 

Wat is bijzonder aan deze nieuwste norm van ISO? 

De belangrijkste wijzigingen op een rij:

  • Invoering van de HLS: de nieuwe ISO 9001 norm is opgebouwd volgens de HLS. Hiermee hanteert de nieuwe norm dezelfde structuur als bekende normen als ISO 14001 en ISO 27001.
  • Invoering van de contextanalyse: de meest ingrijpende wijziging van ISO 9001:2015. In welke context functioneert uw organisatie? Wie zijn uw stakeholders en wat zijn uw risico’s?
  • Gedocumenteerde informatie: een nieuwe term in de ISO normen. Er worden geen verplichte procedures meer gevraagd, maar wel gedocumenteerde informatie.
  • Meer nadruk op leiderschap: de nieuwe ISO 9001 norm vraagt heel duidelijk betrokkenheid van de directie bij het kwaliteitsmanagementsysteem. Kwaliteit is niet meer alleen ‘het feestje’ van de kwaliteitsmanager.

Net zoals alle andere nieuwe ISO-normen voor managementsystemen is de ISO 9001 nu afgestemd op de zogenaamde 'high level structure' (HLS). Dit laatste houdt in dat alle nieuwe ISO-normen voor managementsystemen moeten aansluiten bij een set algemene eisen die voor dergelijke systemen gelden. Een andere belangrijke wijziging is de focus op risicogericht denken als basis voor het managementsysteem. Het daagt organisaties uit om hun risico's te analyseren met het oog op de implementatie van een passend kwaliteitsmanagementsysteem. 
 

Debru en VCA Petrochemie

VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers, en is een certificatieschema voor veiligheid op de werkplek.  VCA certificeringen zijn er in drie niveaus: VCA*, VCA** en VCA Petrochemie. VCA Petrochemie is bedoeld voor aannemers die risicovol werk doen in de Petrochemie. In de checklist staan een vragen waaraan bedrijven moeten voldoen, willen zij gecertificeerd worden. Ter vergelijking; VCA* kent 21 ‘mustvragen’ (verplichte vragen waaraan men moet voldoen), en VCA Petrochemie telt er 41. Een hoge kwaliteitsnorm dus, waar Debru ook volgens onafhankelijke inspectie aan voldoet. 

Kristian Scheven
Veiligheidskundige Debru

 

Bekijk ook de pagina downloads voor de certificaten  

Advies aanvragen?

Uitdaging in bereikbaarheid? Vraag hier gratis een advies aan!