X
26 februari 2020

Pracht en praal(wagens) in beeld tijdens carnavalsoptocht

Op 22 februari heeft Debru een steentje bijgedragen aan het filmen van de carnavalsoptocht van C.V. De Kloosterwiekers in Ter Apel. Dankzij onze hoogwerker kon...

Lees meer
31 januari 2020

Debru bij Open Dag Noorderpoort College Stadskanaal

Vrijdag 24 januari waren Jacco en Rolf aanwezig bij de Open Dag van het Noorderpoort College in Stadskanaal. Met een opgestelde hoogwerker en een stand...

Lees meer
21 januari 2020

Zoekplaatje

Sterk stukje vakmanschap! Met een hoogte van 30 meter en een reikwijdte van 21 meter werd de WUMAG WT530 ingezet door onze machinist Arjan om de werklocatie...

Lees meer
9 januari 2020

Boulevardbrug – werkzaamheden aan een onbemande brug

Begin januari is een medewerker van Debru met de 42 meter hoogwerker richting een industrieterrein in Willebroek, België gereden om werkzaamheden uit te voeren aan...

Lees meer

Debru in actie op Stevin

Debru Hoogwerk BV is door Omexom Power & Grid geselecteerd als hoogwerker leverancier op Stevin project te België.

In dit item meer over wat het project in houdt, wat het doel van het project is, waar we precies gaan werken en wat er van ons als hoogwerker leverancier verwacht wordt.

Het Stevin project is het grootste hoogspanningsproject welke door Elia Netten N.V. in de afgelopen jaren in de markt is gezet en valt in de categorie Large Projects. De doorlooptijd van het project is gepland op 6 jaar en de geplande oplevering staat op december 2019.

Met vriendelijke groet,

Rick ten Hoff 
Directie Projects BV

 

Wat houdt het Stevin project precies in?

De naam van het project ‘’Stevin’’ is de overkoepelende projectnaam, waaronder de Belgische netbeheerder Elia Netten N.V. een tiental clusterprojecten (ook wel lots genaamd) heeft samengevoegd, welke benodigd zijn om haar doelstellingen te behalen aangaande de upgrade van het hoogspanningsnet tussen Zomergem (BE) en Zeebrugge (BE).

 

Key figures Stevin

Het aanleggen van een dubbele 380kV-hoogspanningsverbinding over een afstand van 47 km. Deze verbinding wordt deels ondergronds en deels bovengronds gerealiseerd.

Het aanleggen van vier nieuwe 380kV-schakelstations genaamd:

 • 380kV gesloten schakelstation ‘’Stevin’’ te Zeebrugge
 • 380kV gesloten schakelstation ‘’De Spie’’ te Gezelle
 • 380kV gesloten schakelstation ‘’Van Maerlant’’ te Vivenkapelle
 • 380kV gesloten schakelstation ‘’Horta’’ te Zomergem
 • Het uitbreiden van één 380kV schakelstations genaamd:
 • 380kV open schakelstation ‘’Eeklo Noord’’ te Eeklo
 • Het aanleggen van een dubbele 150kV ondergrondse verbinding over een afstand van 35 km. Om deze verbinding te realiseren, dient er een tunnel onder het koning Boudewijn kanaal door geboord te worden.
 • Het demonteren van de bestaande 150kV-verbinding over een afstand van 53 km

 

Doel van Stevin

 • Het garanderen van de elektriciteitsbevoorrading in de regio West-Vlaanderen met in acht name van de groeiende energie consumptie van de industrie in de haven van Zeebrugge.
 • Het van en naar het achterland transporteren van capaciteit uit zogenaamde onshore BPE’s (Bijkomende Productie Eenheden) als bijv. wind, zon, biomassa en warmtekracht.
 • Het van en naar het achterland transporteren van capaciteit uit zogenaamde offshore BPE’s (Bijkomende Productie Eenheden) welke afkomstig zijn van offshore Belwind park welke is gesitueerd voor de kust van Zeebrugge en de geplande uitbreiding hiervan.
 • Het van en naar het achterland transporteren van capaciteit welke uitgewisseld wordt tussen België en Groot-Brittannië middels
 • de geplande interconnectie (Nemo Link) welke tevens in 2019 operationeel dient te zijn.

 

Veiligheid: voldoen aan maatstaven 

Binnen het Stevin project wordt er van Debru als hoogwerkerleverancier verwacht dat er tijdens het trekken, reguleren, afpersen en afwerken van de geleiders een passende hoogwerker wordt geleverd. Uiteraard is het van belang dat de hoogwerker wordt geleverd door een professionele machinist met een proactieve houding welke oog heeft voor zijn werk. Het is de missie van Debru om zo goed mogelijk te integreren in het bouwteam van Omexom.
 
Om de werkzaamheden te mogen uit voeren in het Belgische Elia netwerk, dienen de Debru- machinisten in het bezit te zijn van de badge AVIL en AVIP wat staat voor Algemene Veiligheid Instructie Lijnen en Algemene Veiligheid Instructie Posten.

Om de flexibiliteit van Debru te vergroten, is iedere machinist voorzien van een AVIL/AVIP certificering. De cursus bestond uit een studie en een afsluitende cursusdag bij Safety Support in het Training Center te Schaarbeek, Brussel. De machinisten van Debru zijn allen geslaagd.
 

Veiligheid van de omgeving

Veiligheid staat (ook) bij onze klant tijdens dit project hoog in het vaandel. Op locatie werkt Debru we met de internationale monteurs van de opdrachtgever. Daarvan moet vastgesteld worden dat zij op de hoogte zijn van de belangrijkste veiligheidseisen. Debru heeft de opdrachtgever aangeboden om mee te denken over dit thema en zijn met een werkwijze gekomen om de veiligheid te:
A. Standaardiseren (o.a. werkinstructie)   
B. Vast te leggen (administratie)
C. Borgen (protocol)

Zie ook nieuwsbericht over Veiligheid: een case. 

Advies aanvragen?

Uitdaging in bereikbaarheid? Vraag hier gratis een advies aan!