X
23 februari 2018

Hoogwerkermachinist bij Debru

Debru is op zoek naar nieuwe gemotiveerde hoogwerkermachinisten binnen ons team. Maar eerst… wat zoek jij eigenlijk in een baan? Het gesprek staat centraal; het...

Lees meer
10 december 2018

Werkgebied stabiliseren

Op dit hoogspanningstraject worden meer kabels aan de masten gemonteerd, waardoor de constructie verzwaard moet worden. Debru legt in dit project de bouwwegen aan. Debru...

Lees meer
29 november 2018

Aanleg bouwwegen in Noord-Duitsland

De Mecalac is volop in gebruik om de tijdelijke bouwwegen te plaatsen. We zijn aan de slag in Noord-Duitsland met het onderhoud van een hoogspanningstraject....

Lees meer
15 november 2018

Bereikbaar maken via het water

Mooi historisch decor, mooie uitdaging in bereikbaarheid! Met pontons heeft het team van Debru onlangs een werklocatie bereikbaar gemaakt voor onderhoud en schilderwerk. Vanaf het...

Lees meer

Case Stevin project: veiligheid waarborgen

Debru heeft de missie werkplekken veilig en kostenefficiënt bereikbaar te maken. Zo ontzorgen we de klant en bewaken een optimaal verloop van de opdracht.

Veiligheid hangt samen met een goede samenwerking tussen hoogwerkmachinist en monteur. Zeker stellen dat ze op hetzelfde niveau zitten, dezelfde taal spreken. Dat wordt eens te meer van belang bij projecten waarbij sprake is van diverse fases, samenwerking met buitenlandse monteurs én een uniforme standaard in de werkwijze.

Uniform protocol

Dit belang wordt beantwoord met een communicatieprotocol dat het team van Debru hanteert in het Stevin project (België). Veiligheid staat in deze omgeving hoog in het vaandel. We hebben samen met de klant een op maat gemaakt proces opgezet met de garantie van veiligheid en zijn met een werkwijze gekomen om de veiligheid:

  • te standaardiseren
  • vast te leggen  
  • te borgen

Veiligheid standaardiseren

Op locatie werken we met internationale monteurs. Daarvan moet vastgesteld worden dat zij op de hoogte zijn van de belangrijkste veiligheidseisen. De veiligheidskundige van Debru heeft een top 12 vastgesteld. Deze "12 geboden" hebben we uiteraard ook in het Engels en Duits laten vertalen.

De monteur krijgt van de Debru-machinist een A6-flyer met deze 12 geboden en neemt deze geboden met hem door. Voor dit gesprek heeft hij zelf een (grotere) A4-versie. Dit gesprek voert men uiteraard voordat de medewerkers de werkbak van de hoogwerker instappen. Op deze manier weten we zeker dat iedereen die in de werkbak komt te staan hetzelfde niveau heeft (standaardiseren).

Veiligheid vastleggen

Om van elke monteur te weten of hij de veiligheidsmaatregelen kent, hebben we een stickervel gemaakt. Per monteur zijn er twee uniek genummerde stickers:  

  • een ronde sticker voor op de helm van de monteur;
  • een sticker op de AVIL AVIP pas van de monteur (AVIL AVIP is de lokale training van Elia; de netbeheerder).

De machinist van Debru plakt ze na de instructie op en maakt van de AVIL/AVIP-pas een foto en mailt deze foto naar de planningsdivisie van Debru voor de juiste administratie.

Veiligheid borgen

Debru machinisten controleren voor aanvang van de werkzaamheden of de monteur waarmee samengewerkt wordt in het bezit is van een sticker (= bewijs van het volgen van de uitleg). Als de monteur op locatie zich meldt met een sticker op hun veiligheidshelm kunnen Debru machinisten ervanuit gaan dat de monteur de training heeft genoten.

Ook op deze manier werkt Debru aan het veilig bereikbaar maken van werklocaties. Meer lezen over Debru? Bezoek het bedrijfsprofiel van onze firma. Ideeën om te verbeteren? Laat ons uw voorstel weten. 

Advies aanvragen?

Uitdaging in bereikbaarheid? Vraag hier gratis een advies aan!