X
24 september 2020

Read more
11 september 2020

Read more
26 februari 2020

Pracht en praal(wagens) in beeld tijdens carnavalsoptocht

Op 22 februari heeft Debru een steentje bijgedragen aan het filmen van de carnavalsoptocht van C.V. De Kloosterwiekers in Ter Apel. Dankzij onze hoogwerker kon...

Read more
31 januari 2020

Debru bij Open Dag Noorderpoort College Stadskanaal

Vrijdag 24 januari waren Jacco en Rolf aanwezig bij de Open Dag van het Noorderpoort College in Stadskanaal. Met een opgestelde hoogwerker en een stand...

Read more

Audit kwaliteit (ISO9001) en veiligheid (VCA-P)

Debru hecht veel waarde aan zowel de veiligheid als de kwaliteit van haar werkzaamheden. We zijn daarom gecertificeerd op het hoogste niveau: ISO 9001:2015 en VCA-Petrochemie. Onlangs zijn weer nieuwe audits afgenomen en behaald. Glenn is veiligheidskundige bij Debru en is vanuit zijn functie verantwoordelijk voor het bewaken van de geleverde kwaliteit en veiligheid. In dit interview vertelt hij wat we doen om altijd topwerk te leveren en wat dit betekent voor klanten van Debru.

 

Wat heb jij als veiligheidskundige gedaan om de audits voor te bereiden?

We hebben allereerst de nieuwe veiligheids- en kwaliteitsnormen voor de certificaten nauwkeurig doorgenomen. Vervolgens hebben we een nieuw systeem opgebouwd, gevuld en gereedgemaakt voor gebruik, zodat het voldoet aan alle nieuwe normen en eisen.

 

Een nieuw systeem opgebouwd, wat houdt dat dan precies in?

We hebben een database met alle relevante informatie per normstap gesorteerd. We kunnen alle belangrijke data invoeren en het systeem maakt de informatie gelijk zichtbaar en inzichtelijk. Ook herinnert het systeem verantwoordelijke personen aan hun taken, zodat we zeker weten dat belangrijke stappen altijd top-of-mind zijn. Niet onbelangrijk; het is volledig gedigitaliseerd. We doen geen dubbel werk want alle informatie is samengevoegd in één digitaal systeem.

 

Wat doet een auditor nu precies en hoe verloopt zo’n toetsing?

De auditor heeft het systeem doorgenomen; de processen, de documentatie en de registraties. Alle informatie die belangrijk is in het kader van de kwaliteit en veiligheid van onze werkzaamheden. Vervolgens heeft de auditor getoetst of de beschreven werkwijzen ook daadwerkelijk in de praktijk toegepast worden. Tot slot werden het nieuwe systeem en de werkwijze getoetst aan de gestelde normen. Het feit dat we de audit behaald hebben, betekent dus dat zowel het systeem als de toepassing in de praktijk aan alle gestelde veiligheids- en kwaliteitseisen voldoen.

 

Wat is de waarde van de certificaten voor Debru en waarom zijn ze zo belangrijk?

Het is voor Debru belangrijk om deze certificaten te halen omdat wij kwaliteit willen leveren. Debru heeft officieel geen VCA-Petrochemie nodig om de dagelijkse werkzaamheden uit te mogen voeren. Wij kiezen er bewust voor om wel aan deze normen te voldoen, omdat veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan bij Debru. Zo kan Debru aantonen dat zij voldoet aan de overtreffende eisen van de VGM-checklist Aannemers. Omdat we gecertificeerd zijn, kunnen we (potentiële) klanten laten zien dat ze van ons een bepaald veiligheids- en kwaliteitsniveau mogen verwachten.

Request advice?

Challenge in accessibility? Request a free advice!